ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ХЕМИЈЕ

 

 

 

 

 

 

Анђела Турудић и Теодора Јовић, ученице седмог разреда, учествовале су 6. марта на општинском такмичењу из хемије. Обе су се пласирале на међуокружни ниво такмичења, јер су заузеле друго место.

И на међуокружном такмичењу из хемије, које је одржано 17. априла, биле су на висини задатка.
Анђела Турудић је заузела ПРВО, а Теодора Јовић ДРУГО место.
Поносни смо на њихов успех.
Честитамо Бранковом хемичаркама!👏🧪⚗️🧫

Тамара Дакић, професор хемије

МИСЛИША 2021.

Национално математичко такмичење ,,Мислиша“, одржано 11.3.2021. Учествовало је  23669 ученика из 344 школе, а Бранкови основци су показали веома лепе резултате.

Награђени и похваљени ученици су:

  1. награду је освојила Маша Стошић, ученица 6.2. Са освојених 100 бодова Маша се директно пласирала на републичко финале.
  2. награда је припала Јакову Љубичићу, ученику 6.2 и Огњену Стефановићу, ученику 2. 2.
  3. награда је припала Луки Орлићу из 6.2, Ели Петрић из 4.2 и Јани Бјековић из 2.2

Похваљени ученици су Балаћ Александар 2.2, Младеновић Вукашин 2.2, Ивановић Михајло 3.1,  Орлић Огњен 3.2, Веселиновић Јован 3.3 и Радиновић Игор 5.3.

Браво за све ученике, њихове учитељице и наставнике!

 

Учитељица Ружа Иванчић

СПОРТСКИ УСПЕСИ БРАНКОВИХ ОСНОВАЦА

Похађање наставе на даљину није спречило наше спортисте да се такмиче у мноштву спортова које организује Савез за школски спорт Србије…

Први на старту су били пливачи.

ОКРУЖНО ПРВЕНСТВО У ПЛИВАЊУ

На окружном првенству које је оджано 18.03.2021. на базену Спортског центра „ Слана бара“ у Новом Саду, нашу школу представљала су 3 ученика.

Први је у базен ускочио ученик  3/2 разреда Филип Ранков… Филип је сјајно испливао трку и стекао драгоцено спортско искуство…

Друга наша представница била је Вања Бјековић, ученица 6/3  која је леђним стилом сјајно испливала деоницу од 50м и оверила визу за државно првенство.

Да Вања неће бити једини представник  ОШ „ Бранко Радичевић“ на државном првенству, потајно знали смо унапред, али морали смо да сачекамо да наша двострука републичка првакиња Катарина Сојевић, ученица 8/1 исплива своју трку… Катарина је оправдала очекивања и освојивши 1. место и златну медаљу у дисциплини краул, пласирала се на републичко првенство.

 

 

 

 

 

 

 

ОБЕ НАШЕ ПЛИВАЧИЦЕ СРЕБРНЕ НА ДРЖАВНОМ

Наше представнице на Школском републичком првенству у пливању Катарина Сојевић 8/1 и Вања Бјековић 6/3 су обе завршиле такмичење на победничком постољу.

Такмичење је одржано у Београду 7.04.2021. на базену “25. мај”.

Наиме , оне су свака у својој дисциплини (Вања Бјековић- леђно, Каратарина Сојевић- краул)

феноменално  пливале и освојиле 2. Места и окитиле се сребрним медаљама.

Колектив школе обема честита и поносан је на ове успехе!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

И ШТА НАС ЈОШ ЧЕКА У  АПРИЛУ….

У најави је џудо првенство на које ће изаћи наш вишеструки државни првак  Петар Веселиновић. Биће ту још такмичара, али о тме ћемо писати након такмичења.

На самом крају априла планирано је такмичење у атлетици и наше атлетичарке и атлетичари имаће прилику да се такмиче, а ми да им пружимо подршку и сви заједно да уживамо у спорту.

 

Наташа Марић, наставница физичког васпитања

Пријава за полагање пријемних испита

У току је пријављивање ученика за полагање пријемних испита за упис у средње школе и образовне профиле за које је неопходан услов да кандидат положи одговарајући пријемни испит.
Пријава се врши електронским путем преко портала Моја средња школа (mojasrednjaskola.gov.rs) од 12-15.04.2021. године.
Пријава се врши и непосредно у средњој школи која спроводи пријемни испит подношењем пријаве у четвртак и петак 15. и 16.04.2021. године од 9-16 часова.
Пријава у средњој школи се подноси искључиво на обрасцу који може да се одштампа са линка https://mojasrednjaskola.gov.rs/Cir/Prijemni-Ispiti/Informator
Родитељ, односно други законски заступник ученика, који пријаву предаје непосредно у школи, попуњава образац у два примерка, од којих један остаје у средњој школи, а на другом средња школа потврђује пријем пријаве и тај примерак предаје родитељу, односно другом законском заступнику као доказ да је предао пријаву.
Накнадни рокови за пријављивање за полагање пријемних испита нису предвиђени.

“Светитељу Саво, моли Бога за све нас“

Изложбом ликовних радова Бранкових основаца, пристиглих на наш први, светосавски конкурс, желимо још једном да се присетимо да је Свети Сава оплеменио душу Србије- научио је свој народ шта је љубав, мирење, поштење, знање, част, достојанство…

За све што је учинио дугујемо му велику захвалност.

Наше је да миримо разлике културног, материјалног и духовног живота, да учимо нараштаје толеранцији и солидарности, ослањајући се на љубав.

Још једном, свим просветним радницима, родитељима наших ђака и драгим ђацима желимо срећну школску славу Светог Саву!

Изложба ликовних радова

Светосавска приредба

Здравље на уста улази

Институт за јавно здравље Србије ”Др Милан Јовановић Батут” заједно са мрежом Института/Завода расписао је конкурс за ликовне и литерарне радове са циљем да се подстакне здравствено васпитни рад и да свако дете кроз кретивно стваралаштво да допринос у обележавању важних датума из Календара здравља.
Теме конкурса су:
1. Здраве навике за здраве зубе
2. Подржи дојење – за здравију планету
3. Здравље на уста улази

Ученица Ивона Лазић, V3 освојила је III НАГРАДУ у ликовној категорији конкурса, за рад са темом ”Здравље на уста улази”. Техника је била лични избор, а Ивона је одабрала мозаик који је допунила темпером.

Конкурс је трајао од 18.09.- 20.10.2020.године
Рад ће бити промовисан и штампан у виду постера за кампању правилне исхране од стране Института за јавно здравље ”Др Милан Јовановић Батут”.
Ивона је добила диплому и ранац као награду.

РЕЦИКЛИРАЈ!

У нашој школи, 6.11.2020. је одржано еколошко предавање на тему „Дечје играчке. Батерије“- опасност коју оне носе.
Предавање је одржала професорка из Електротехничке школе Јасна Скомрак.
Ученици су сазнали да, рукујући пажљиво играчкама, могу да допринесу заштити животне средине.
Предавање је било занимљиво, а ученици су добили и промотивне поклончиће.
Предавању су присуствовали ученици 1.и 2.разреда целодневне наставе.