СПОРТСКИ УСПЕСИ БРАНКОВИХ ОСНОВАЦА

Похађање наставе на даљину није спречило наше спортисте да се такмиче у мноштву спортова које организује Савез за школски спорт Србије…

Први на старту су били пливачи.

ОКРУЖНО ПРВЕНСТВО У ПЛИВАЊУ

На окружном првенству које је оджано 18.03.2021. на базену Спортског центра „ Слана бара“ у Новом Саду, нашу школу представљала су 3 ученика.

Први је у базен ускочио ученик  3/2 разреда Филип Ранков… Филип је сјајно испливао трку и стекао драгоцено спортско искуство…

Друга наша представница била је Вања Бјековић, ученица 6/3  која је леђним стилом сјајно испливала деоницу од 50м и оверила визу за државно првенство.

Да Вања неће бити једини представник  ОШ „ Бранко Радичевић“ на државном првенству, потајно знали смо унапред, али морали смо да сачекамо да наша двострука републичка првакиња Катарина Сојевић, ученица 8/1 исплива своју трку… Катарина је оправдала очекивања и освојивши 1. место и златну медаљу у дисциплини краул, пласирала се на републичко првенство.

 

 

 

 

 

 

 

ОБЕ НАШЕ ПЛИВАЧИЦЕ СРЕБРНЕ НА ДРЖАВНОМ

Наше представнице на Школском републичком првенству у пливању Катарина Сојевић 8/1 и Вања Бјековић 6/3 су обе завршиле такмичење на победничком постољу.

Такмичење је одржано у Београду 7.04.2021. на базену “25. мај”.

Наиме , оне су свака у својој дисциплини (Вања Бјековић- леђно, Каратарина Сојевић- краул)

феноменално  пливале и освојиле 2. Места и окитиле се сребрним медаљама.

Колектив школе обема честита и поносан је на ове успехе!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

И ШТА НАС ЈОШ ЧЕКА У  АПРИЛУ….

У најави је џудо првенство на које ће изаћи наш вишеструки државни првак  Петар Веселиновић. Биће ту још такмичара, али о тме ћемо писати након такмичења.

На самом крају априла планирано је такмичење у атлетици и наше атлетичарке и атлетичари имаће прилику да се такмиче, а ми да им пружимо подршку и сви заједно да уживамо у спорту.

 

Наташа Марић, наставница физичког васпитања