Извештај са такмичења “Мислиша”

Математичко друштво “Архимедес” сваке године организује такмичење “Мислиша”, младих математичара у основним и средњим школама на целокупној територији Републике Србије. Сви такмичари се такмиче у исто време тј. дан и час, а ове године је одржано 14.03.2019. године у 12 часова. У нашој школи учествовали су ученици четвртих и других разреда. Такмичење организовале учитељице Марија Тривуновић, Тамара Ујфалуши и Ружа Иванчић.
Резултате такмичења обрађује математичко друштво “Архимедес” и ученици наше школе остварили су веома добре резултате, од њих 37, два ученика су добили похвалу и то, Петрић Ела ученица другог разреда са освојених 47 бодова од укупних 60. Затим ученик IV₂ Александар Беновић са 84 освојена бода од укупних 100 бодова, а ученици IV₁, Матија Субић са 88 бодова и Јаков Љубичић са 87 бодова освојили су III награду, док је Маша Стошић са максималним бројем 100 бодова освојила I награду и тиме се пласирала на републичко финале “Мислиша”, које ће се одржати 12.05.2019. године у Београду са почетком у 14 часова.
Свим ученицима који су се такмичили желимо много успеха у будућим такмичењима, а ученицима са оствареним резултатима честитамо, Маши успех и на финалу, жели тим већ поменут.

Извештај обрадила
Ружа Иванчић, координатор такмичења у нашој школи