Изузетан успех наших пливача

2 златне, 1 сребрну и 1 бронзану медаљу освојили су наши ученици на општинско- окружном такмичењу у пливању за основне школе.Такмичење је одржано на затвореном базену ЈП СПЦ „ ВОЈВОДИНА“ – СПЕНСУ у четвртак 28.11.2019.године.
За нашу школу наступало је 6 ученика- пливача у дисциплинама краул, прсно и леђно.
Наша двострука републичка првакиња Катарина Сојевић, ученица 7 разреда, ни овај пут није дозволила осталим пливачицама да помисле да је могуће изненађење.Од првог завеслаја она је била у предности над конкуренцијом и тако испливала до златне медаље и пласмана на Школску олимпијаду, односно Републичко првенство!
Да Катарина не буде једина представница ОШ „Бранко Радичевић“на републичком првенству и школској олимпијади, побринула се наша нова шампионка Вања Бјековић, ученица 5. Разреда. Она је пливала леђним стилом, убедљиво победила у трци на 50м. и попела се на победничко постоље.
Да имамо сјајне пливаче и у мушкој конкуренцији уверио нас је ученик 8. разреда Ненад Ласица који је освојио 2. место и сребрну медаљу. Ова трка је била неизвесна и узбудљива до самог краја јер су три првопласирана такмичара била прилично изједначена .
Татјана Чуквас је наша најмлађа представница( ученица 1. разреда)Она је пливала прсним стилом и освојила 3. место, односно бронзану медаљу.
Татјанина старија сестра Олга Чуквас, као и њен друг из 4/1 Милош Ћук су се определи за пливање краул техником, одлично су обоје испливали деоницу од 50м.,али су обоје овај пут остали без медаље.
Честитамо нашим пливачима!
Школска олимпијада и републичко првенство су планирани за почетак пролећа!