РЕКОРДАН БРОЈ НАШИХ ПРЕДСТАВНИКА

Сунчаног и ветровитог четвртка 04.04.2019. одржано је општинско- окружно првенство у атлетици за основне школе.
На стадиону „Карађорђе“у Новом Саду врвело је од младих атлетичара као у кошници. Право наступа имају сви ученици основних школа, тако да су се могли видети и ученици који се не баве атлетиком и имају храбрости и вољу да се мере са онима којима је то већ изабрани спорт и који му се много више посвећују.
Наша школа имала је рекордан број представника последњих година. Од 3. До 7. разреда имали смо 11 ученика на овом такмичењу у 5 дисциплина.
Ученица 4/3 разреда Анђела Микуш бацала је вортекс као и Анита Шиле из 4. разреда, док је њена другарица из одељења Каролина Вучај трчала спринт на 60м и освојила 4. место у својој групи.
Имали смо 2 учесника трке на 600 метара који су запажено истрчали ову деоницу али резултатом нису успели да прођу на Међуокружно првенство које се одржава за недељу дана на истом месту.То су били Алекса Шиле и Миљан Пантовић из 5/3.
Њихови другови из одељења Вук Зелић и Петар Јовичић (иначе кошаркаши!) бацали су куглу, освојили 5. и 6. место и више него задовољни завршили ово такмичење.
Још један ученик из 5/3 је на прави начин представљао школу на овом такмичењу. То је Данило Грбић који је дао све од себе у трци на 60 метара. Он се нашао у групи са атлетичарима спринтерима који су допринели да Данило стекне једно лепо искуство.
Марко Пантелић из 5/2 се окушао у скоку у даљ, али његов најдужи скок од 3,95 метра није добацио до следећег четвртка и Међуокружног првенства на које пролазе само по 2 најбоља резултата.
Слично искуство је данас имала и Елена Ољача која је у трци на 60 метара заузела 4-5 место и замало остала без медаље. Еленина трка је била једна од најузбудљивијих јер су такмичарке ставом и озбиљношћу изгледале и трчале као да су на светском првенству. Била је то муњевита трка!
Наша најстарија и најискуснија представница , ученица 7/1 Софија Пантелић такмичила се у скоку у даљ. Одличним скоком од 4, 19 метара пласирала се у финалну групу. У наредна 2 скока, Софија се винула много даље од поменутог резултата, али је црвена заставица за оба скока показала да је нагазила одскочну даску, те је за овај пут завршила такмичење. Сигурни смо да је то случајност, а оно што памтимо су два дугачка обећавајућа скока!
Изузетно је било дружити се са нашим ученицима у другачијем окружењу од оног свакодневног…Слушати њихове коментаре,зебње пред такмичење, искуства и шале…Али најлепше од свега је била њихова припадност и подршка коју су несебично пружали једно другом…
Наш фотограф се потрудио да забележи значајне ситуације које сведоче да је ово био један посебан дан!

20190404_102755

20190404_100456