II-1 у посети школи „Милан Петровић“

У четвртак 16.11.2017. школу „Милан Петровић“, посетили су ученици II-1 разреда Основне школе „Бранко Радичевић“ у пратњи учитељице Љиљане Стојиљковић. Деца су најпре била у медијатеци где су погледали кратку презентацију о школи и поучан
филм о ученици школе. Обишли су школу , присуствовали часу енглеског, посетили продужени боравак. Деца су се упознала са радом школе, потешкоћама и проблемима са којима се свакодневно сусрећу деца у школи.
Имали су прилику да се упознају са асистивном технологијом (то су рехабилитативни уређаји усмерени на олакшавање комуникације) , шта је интерактивна табла и чему служи, шта је аугментативна комуникација ( гест, симбол, слика). Затим су обишли сензорни врт у оквиру кога су видели релаксациони центар , кутак за радне активности, летњу учионицу, посебно су уживали у музичком центру где су имали прилику да и сами свирају. Шетали тактилном стазом, обишли моторички центар и лавиринт. Учествовали су у свим активностима којима се подстиче развој свих чула што деци са тешкоћама у развоју омогућава лакше усвајање нових знања и вештина.
У једном таквом природном окружењу какво нуди сензорни врт деца су се дружила са својим другарима из школе „Милан Петровић“.

LJILJA

LJILJA2