НЕЋУ ДА БРИГАМ, ХОЋУ ДА СЕ ИГРАМ

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА „Нећу да бригам,  хоћу дa се играм“

3. – 9.10.2016.

Дечија недеља сензибилише јавност на потребе деце у остваривању својих права и доприноси амбијенту који пружа једнаке шансе за развој и остваривање пуног потенцијала деце, као и њихово учешће у друштвеном животу. Такође, указујући на стварни положај детета и младих у друштву и важна и актуелна питања у овој области, скреће пажњу на дете као носиоца права да одрасте у што бољим условима у породици, локалној заједници и друштву у целини.

Дечија недеља константно подржава и доприноси даљем развоју савременог националног система за промоцију и заштиту дечијих права и подстиче унапређење положај детета у нашем друштву кроз континуирани развој свих услова и пружање финансијске, социјалне, здравствене, културне и образовне подршке за остварење ових циљева.

Дечија недеља ове године посебну пажњу поклања значају игре и стваралаштва, које имају незамењив значај у целокупном развоју детета. Игра је припрема детета за живот, којом се повезује са породицом, затим са вршњацима, школом, незамењив је део креативног и квалитетног слободног времена. Игра доприноси развоју свих психофизичких функција, способности и знања детета и ствара услове за формирање емоционално стабилне, социјализоване и креативне личности. Дете се припрема за живот у друштву, учи интеракцији, комуникацији и сарадњи. Такође, кроз игру се дете учи основним моралним правилима у складу са својим узрастом и степеном развоја мишљења.

АКТИВНОСТИ У ОШ „Бранко Радичевић“ :

  • осликавање школског дворишта ( I – IV разреда ), тема „ Нећу да бригам, хоћу да се играм“
  • „Са природом на ти“ ( II разред ), ликовна радионица, ОШ „Жарко Зрењанин“
  • „Не ругај се“ (IV разред), Ликовна радионица, ОШ „Бранко Радичевић“
  • Маскенбал (I 2), ОШ „Бранко Радичевић”
  • припрема приредбе за Дечији савез ( III1иIII2)
  • свечани пријем ђака првака у Дечији савез 10. 2016.
  • полигон спретности, ученици I – IV разреда
  • „Поглед у будућност“, пети разреди, ликовна радионица, ОШ „Милан Петровић“
  • изложба дечијих радова у холу школе на тему „Нећу да бригам, хоћу да се играм“

координатор

Љиљана Стојиљковић

20161005_140900 20161005_141557 20161005_142438  20161006_132552 20161006_151430  naslov